Можлива участь Притули у мерських виборах розбиває електоральну монополію Ткаченка і Кличка — експерт

19.09.2019

У медіа все більше інформації про наближення виборів мера у місті Києві, в яких є своя політична логіка.

Про це заявив політолог Вадим Карасьов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, для команди Зеленського, маючи такий високий рівень підтримки в країні, який за окремою інформацією перевищує 60%, в тому числі і шалений рівень підтримки у місті Києві, він намагатиметься провести зміни влади в місті чим скоріше. Через що, вже сьогодні соціологи і політичні штаби заміряють участь кандидатів у мери.

Як показують соціологічні дані, які публікувала як інсайдерські Соня Кошкіна, сьогодні маємо три основних кандидати, які йдуть у мери Києва.

Що важливо, практично два з них сьогодні стоять під сумнівом, і це буде вирішуватися практично в останній момент.

«Поки що немає фінального погодження Ткаченка, розглядається і кандидатура Холодова та інколи навіть кандидатура Пальчевського, що виглядає достатньо цікавим», — додав Карасьов.

Політолог акцентує, що Зеленський все ще визначає, котрій групі впливу віддати перевагу: Коломойському із Ткаченком, Холодову та внутрішній групі чи Пальчевському. Останній має подвійну перевагу, адже сприймається в суспільстві як незалежний, але в той же час він може піти й від Зеленського.

Карасьов зауважив, що ще немає фінального рішення і у партії Голос, котра одним з можливих варіантів розглядає участь свого 30-го номера парламентських виборів, шоумена і волонтера — Сергія Притулу. Котрий має дуже високий персональний рейтинг, а тому, згідно з соціологією, легко виходить до другого туру.

«Практично участь Притули розбиває електоральну монополію Ткаченка І Кличка, і цим створює конкуренцію»,- вважає директор Інституту Глобальних Стратегій Вадим Карасьов.

Політолог Вадим Карасьов прокоментував можливу участь шоумена Сергія Притули у майбутніх виборах мера Києва

«Для Кличка все більш зрозуміло і прозаїчно, бо він єдиний і погоджений кандидат від партії, єдине, що не погоджена сама партія. Адже йти від Європейської Солідарності він не буде. Порошенко буде відправляти свого кандидата, який вже апріорі буде виглядати низькорейтингово, хоча будемо дивитись, можливо, Порошенко здивує», — пыдкреслює політолог.

Наголошуючи, що у Кличка електоральне ядро розбите, частина якого залишається з ЄС, частина пішла до Зеленського. Звісно, є певна частина, що залишилась з мером, це його персональні прихильники, котрі дещо постаріли у віці і тому Кличко вже не сприймається як молодіжний кандидат.

«Швидше молодіжними кандидатами будуть Притула і Ткаченко, які мають нашарування партійне. Кличко скоріше буде конкурувати з Гордоном на території старшого, телевізійного електорату»,- резюмував експерт.

Враховуючи інсайд про те, що вибори будуть 8 грудня, вже в наступні два тижні рішення щодо проведення виборів у Києві має бути прийняте у Верховній Раді.

Источник

Читайте также
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» доставив швидкі та велику партію медобладнання лікарням на передовій
В рамках гуманітарної місії на Донеччину Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надії» забезпечив лікарні прифронтових міст Донеччини апаратами УЗД, апаратом штучної вентиляції легень, підігрівачами інфузійних розчинів, медичними бронежилетами, генераторами, ношами, хірургічними наборами та витратними матеріалами. Допомога була зібрана та передана завдяки співпраці з партнерами, спонсорами та іншими благодійними фондами. «Наша команда лише за останній місяць здійснила […]
Челябінці закликають боротись за незалежність регіону від Москви
На регіональному інформаційному ресурсі м. Челябінськ (http://podhod24.ru/) в день святкування на росії свята «День росії» місцеві патріоти розмістили заклик до місцевого населення створити Уральськунезалежну республіку. На тлі війни росії проти України, фактичного геноциду корінних народів росії путінським режимом, в регіонах рф посилюються боротьба національних меншин за отримання свободи від Москви та створення незалежних і суверенних держав. […]
Штаб Януковича и «пасынок Порошенко»: Чорновил назвал невесту «Да Винчи» «подолигархической шмарой» и получил от народа
Поставили на место Автор: Хвиля Штаб Януковича и «пасынок Порошенко»: Чорновил назвал невесту «Да Винчи» «подолигархической шмарой» и получил от народа В соцсетях вспыхнул новый скандал после того, как политический деятель Тарас Чорновил в нецензурной форме высказался в адрес невесты погибшего «Да Винчи» Алины Михайловой. В свою очередь Михайлова поставила грубияна на место. Об этом […]
Хакери атакували російську фармацевтичну компанію
Протягом усієї війни хакери здійснювали кібератаки проти Росії. Відносно новий хакерський колектив CHO1, який увірвався на сцену з антиросійськими кібератаками приблизно до річниці повномасштабного вторгнення, викрав і оприлюднив 1,5 терабайта даних, які, як стверджують, належать російській фармацевтичній компанії «Уралбіофарм». Як повідомляється на сайті «Уралбіофарм», компанія, яка заснована у 1930 році, покликана «активно просувати серед громадян […]
Хід конем. Як «екс-регіонал» Хомутинник фінансує кремлівського агента Фірташа під час війни
Як відомо, Хомутинник народився у Макіївці (Донецька область) і дуже рано потрапив у політику, ставши колись наймолодшим народним депутатом. У 2003 році був обраний головою молодіжного крила Партії регіонів, пізніше приєднався до основного активу партії. Хомутинник — «регіонал» до мозку кісток. Був в ПР разом із екс-президентом Віктором Януковичем, який працював з РФ і підтримував […]
Програма гуманітарного реагування Mercy Corps в Україні продовжує надавати допомогу, цього разу ДСНС
9 лютого 2023 року Mercy Corps передали ДСНС 51 базовий комплект (генератори потужністю 8.5 кв, зарядні станції, обігрівачі ) для обладнання «Пунктів незламності» в прифронтових областях таких як Чернігівська, Сумська, Харківська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Херсонська, Миколаївська та Київська. «Пункт незламності» має стати для українців місцем безпеки, стабільності тепла та єдності. Загальна вартість обладнання […]