Зайцева, якій пощастило: чому на Сумщині відпустили дочку агромагната Сугака, яка на смерть збила дівчину

15.07.2019

Більше 100 днів пройшло з того часу, як на автодорозі Полтава-Суми на виїзді з міста Тростянець сталася жахлива смертельна ДТП: сумчанка 1980 року, керуючи авто ToyotaRav4, скоїла наїзд на дівчину, яка рухалася по неосвітленій частині дороги, передає АНТИКОР.

Водійка протягла пішохода на капоті понад 60 метрів. Від отриманих травм дівчина загинула на місці. На наступний день після трагедії їй мало би виповнитися 24 роки. За фактом ДТП було відкрито кримінальне провадження, втім до відповідальності водійку так і не було притягнуто, більше того – її відпустили.

Як стало відомо згодом, дівчину збила дочка Віктора Сугака депутата Охтирського райради, колишнього глави Охтирської РДА та бізнесмена, а нині й кандидата в народні депутати України по 162 одномандатному виборчому округу. Крім того, винуватиця є дружина місцевого прокурора Сергія Вакули.

Як повідомила пізніше прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко, процесуальне керівництво у справі залишили Охтирській місцевій прокуратурі і порушень в цьому ніяких не було. Втім, батьки ж загиблої дівчини вважають, що слідство у справі проводиться необ’єктивно, тому що справу лишили в Охтирці, де Сугак та Вакула мають великий вплив.

Мабуть, через це «зам’яти» справу спробували відразу, про що з самого початку почали писати родичі та друзі загиблої дівчини. «За тиждень справа про смертельне ДТП за участю дружини прокурора так і не зрушила з мертвої точки», — повідомила тоді на своїй сторінці в Facebook мати дівчини Вікторія Косяк.

«Особа причетна до вчинення злочину з використанням власного авто, як знаряддя вчинення злочину, наразі вільно (приємно) себе почуває у власному будинку в колі своєї сім’ї…, а я свою єдину дитину поховала і більше ніколи не побачу на цьому світі!», — повідомила мати дівчини, додаючи цілком логічні питання:

•  чому вона не перебуває у слідчому ізоляторі?

•  чому досі керує транспортним засобом (водійське посвідчення в неї не вилучили)?

•  та чому ігноруються загальні принципи кримінального судочинства, а саме «захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження»?

Відповіді на ці на інші питання варто шукати в біографіях родичів правопорушниці.

Батько Інни Вакули — Віктор Сугак є главою Охтирської районної організації Аграрної партії України, власником п’яти підприємств — ФГ «Сугак В.В.», ПрАТ «САД», ПрАТ «Охтирський м’ясокомбінат», ТОВ «СГ«КИРИКІВСЬКИЙ». Самого Сугака неодноразово звинувачували в рейдерстві, жахливих умовах праці на його підприємствах де регулярно трапляються смерті працівників (яких звільняють заднім числом, що б не виплачувати компенсацію)  та, навіть, ґвалтуванні співробітниць своїх підприємств.

На сьогоднішній день Сугак ще й вирішив отримати депутатський мандат, балотуючись по 162 виборчому округу. Місцеві мешканці кажуть, що таким чином Сугак хоче ще більше посилити свій вплив в регіоні.

Руслан Якушев  

Читайте также
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» доставив швидкі та велику партію медобладнання лікарням на передовій
В рамках гуманітарної місії на Донеччину Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надії» забезпечив лікарні прифронтових міст Донеччини апаратами УЗД, апаратом штучної вентиляції легень, підігрівачами інфузійних розчинів, медичними бронежилетами, генераторами, ношами, хірургічними наборами та витратними матеріалами. Допомога була зібрана та передана завдяки співпраці з партнерами, спонсорами та іншими благодійними фондами. «Наша команда лише за останній місяць здійснила […]
Челябінці закликають боротись за незалежність регіону від Москви
На регіональному інформаційному ресурсі м. Челябінськ (http://podhod24.ru/) в день святкування на росії свята «День росії» місцеві патріоти розмістили заклик до місцевого населення створити Уральськунезалежну республіку. На тлі війни росії проти України, фактичного геноциду корінних народів росії путінським режимом, в регіонах рф посилюються боротьба національних меншин за отримання свободи від Москви та створення незалежних і суверенних держав. […]
Штаб Януковича и «пасынок Порошенко»: Чорновил назвал невесту «Да Винчи» «подолигархической шмарой» и получил от народа
Поставили на место Автор: Хвиля Штаб Януковича и «пасынок Порошенко»: Чорновил назвал невесту «Да Винчи» «подолигархической шмарой» и получил от народа В соцсетях вспыхнул новый скандал после того, как политический деятель Тарас Чорновил в нецензурной форме высказался в адрес невесты погибшего «Да Винчи» Алины Михайловой. В свою очередь Михайлова поставила грубияна на место. Об этом […]
Хакери атакували російську фармацевтичну компанію
Протягом усієї війни хакери здійснювали кібератаки проти Росії. Відносно новий хакерський колектив CHO1, який увірвався на сцену з антиросійськими кібератаками приблизно до річниці повномасштабного вторгнення, викрав і оприлюднив 1,5 терабайта даних, які, як стверджують, належать російській фармацевтичній компанії «Уралбіофарм». Як повідомляється на сайті «Уралбіофарм», компанія, яка заснована у 1930 році, покликана «активно просувати серед громадян […]
Хід конем. Як «екс-регіонал» Хомутинник фінансує кремлівського агента Фірташа під час війни
Як відомо, Хомутинник народився у Макіївці (Донецька область) і дуже рано потрапив у політику, ставши колись наймолодшим народним депутатом. У 2003 році був обраний головою молодіжного крила Партії регіонів, пізніше приєднався до основного активу партії. Хомутинник — «регіонал» до мозку кісток. Був в ПР разом із екс-президентом Віктором Януковичем, який працював з РФ і підтримував […]
Програма гуманітарного реагування Mercy Corps в Україні продовжує надавати допомогу, цього разу ДСНС
9 лютого 2023 року Mercy Corps передали ДСНС 51 базовий комплект (генератори потужністю 8.5 кв, зарядні станції, обігрівачі ) для обладнання «Пунктів незламності» в прифронтових областях таких як Чернігівська, Сумська, Харківська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Херсонська, Миколаївська та Київська. «Пункт незламності» має стати для українців місцем безпеки, стабільності тепла та єдності. Загальна вартість обладнання […]