Ефективні натуральні антибіотики, які допоможуть захиститися від багатьох хвороб.

20.03.2020

Для боротьби з бактеріями лікарі застосовують антибіотики. На даний час, сучасна медицина має велику кількість різноманітних антибіотиків.

Увага! Антибіотики доцільно використовувати тільки при бактеріальній інфекції. Вони не впливають на грибкову та вірусну інфекцію.

Бактерії мають здатність мутувати та добре пристосовуватись до будь-якої ситуації. При неконтрольованому вживанні антибіотиків, у бактеріальної флори виробляється резистентність до цих речовин. Наслідком цього є використання більш сильніших препаратів або відсутність ефекту взагалі.

В давні часи люди також хворіли та шукали порятунку в природі. Вони знайшли прості природні антибіотики, які дуже ефективні.

Перелік таких ліків наведено нижче, але перш ніж вживати ці засоби порадьтесь зі своїм лікарем!

  1. Корінь імбиру.

Корінь імбиру – являється природним антибіотиком. Він діє на інфекцію сильніше, ніж левоміцетин, ампіцилін чи тетрациклін.

Італійські дослідники з’ясували, що корінь імбиру ефективний проти суперінфекцій, які не реагують на традиційні ліки.

  1. Городній часник.

До складу часнику входить сірка. Вона надає йому характерний аромат та дію на імунну систему людини. Часник добре справляється із резистентними видами бактерій.

Окрім цього, часник перешкоджає стійкості бактерій до антибіотиків. Цей овоч застосовують як протираковий, протигрибковий, противірусний та протипаразитарний засіб.

  1. Оцет з яблук.

Готують цей оцет з яблук які пройшли ферментацію. Оцет ефективний проти «Staphylococcus aureus», «Pseudomonas aeruginosa», дріжджів та грибів. А ще лікує ангіну, викликану патогенними бактеріями.

  1. Оливкове листя.

Оливкова олія відома своїми корисними властивостями, але не менш корисним є листя оливи. З нього роблять екстракт, який може допомогти у нормалізації рівня цукру у крові. Також, він має антиоксидантну дію та контролює рівень поганого холестерину.

Окрім цього у листі містяться фенольні з’єднання, які діють на віруси та бактерії.

  1. Ріпчаста цибуля.

Вона володіє фітохімічними властивостями. Може знімати жар, лікувати вушну інфекцію, нудоту, проблему з диханням, полегшувати біль, зупиняти кровотечу та вбивати мікроби.

  1. Вітамін С.

Він є найефективнішим борцем з патогенними мікроорганізмами. Вітамін С підвищує імунітет та стимулює вироблення організмом антитіл.

Вітамін С міститься в ягодах, помідорах, горосі, болгарському перці, броколі, цитрусах, ківі, папаї, темному листі зелених овочів.

  1. Грейпфрутовий екстракт.

Екстракт цей застосовують в боротьбі з вірусною та бактеріальною інфекцією. Окрім того, його застосовують для знищення цвілі, бактерій, грибів, паразитів та дезінфікують ним воду.

Дослідження довело його антибактеріальні властивості для грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів.

  1. Корінь хріну.

Його використовують при легеневих захворюваннях, а ще при грипі та застуді. Окрім цього, його використовують для заживлення ран та в боротьбі з бактеріями «Escherichia coli», «Сальмонела» та «Yersinia».

  1. Настойка чи екстракт евкаліпту.

Це – засіб, який застосовують в боротьбі з застудою, грипом та кашлем. Евкаліпт має антиоксидантні, протизапальні, знеболювальні, імуномоделюючі та спазмолітичні властивості.

Приймають його перорально для лікування астми, бронхіту, хронічної та обструктивної хвороби легенів.

  1. Новозеландський мед — „Мед Манука”.

У цьому меді низький рівень pH та високий вміст цукрів. Його застосовують в лікуванні ран та опіків. Окрім того, його використовують для боротьби з бактеріями, що призводять до утворення виразки шлунку: «Staphylococcus aureus» та «Helicobacter pylori». Цей мед ефективний в боротьбі з «Сальмонелою» та стійкими до антибіотиків бактеріями.

  1. Чай з гідрастісу.

Він ефективно лікує діарею, виразку, інфекцію сечовивідних шляхів та очей. Має антибактеріальні, протигрибкові та протипаразитарні властивості.

Не можна вживати чай з гідрастісом при високому артеріальному тиску, вагітності, проблемах з серцем та печінкою!

  1. Ефірна олія мірра.

Це натуральна ефірна олія, яку отримують з дерева «Commiphora myrrha».

Її використовують при застуді, астмі, диспепсії, виразках, раку, сифілісі, спазмах, кашлі та грибковій інфекції.

Більш як два тижні приймати олію не рекомендується!

  1. Трава ехінацеї.

Добре лікує застудні захворювання, грип та інші інфекції дихальних шляхів. Ехінацею застосовують при герпесі, інфекціях носа, горла, сечовивідних шляхів, крові, вух, вагінальних та стрептококових, а також при тонзиліті, бородавках й свинячому грипі.

Трава ехінацеї допомагає впоратися з хронічною втомою, мігренню, тривогою та ревматоїдним артритом.

  1. Палички кориці.

Використовують їх в аюрведичній медицині як протигрибковий, протидіарейний, протиблювотний та інсектицидний засіб. Окрім того, вони стимулюють кровообіг та знижують рівень цукру в крові.

Є ще багато рослин, які застосовують у народній медицині. Наприклад, гірчиця, м’ята, солодкий перець, орегано, петрушка, кріп, чебрець, мускатний горіх, базилік, гострий перець, гвоздика.

Будьте здорові!

Читайте также
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» доставив швидкі та велику партію медобладнання лікарням на передовій
В рамках гуманітарної місії на Донеччину Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надії» забезпечив лікарні прифронтових міст Донеччини апаратами УЗД, апаратом штучної вентиляції легень, підігрівачами інфузійних розчинів, медичними бронежилетами, генераторами, ношами, хірургічними наборами та витратними матеріалами. Допомога була зібрана та передана завдяки співпраці з партнерами, спонсорами та іншими благодійними фондами. «Наша команда лише за останній місяць здійснила […]
Челябінці закликають боротись за незалежність регіону від Москви
На регіональному інформаційному ресурсі м. Челябінськ (http://podhod24.ru/) в день святкування на росії свята «День росії» місцеві патріоти розмістили заклик до місцевого населення створити Уральськунезалежну республіку. На тлі війни росії проти України, фактичного геноциду корінних народів росії путінським режимом, в регіонах рф посилюються боротьба національних меншин за отримання свободи від Москви та створення незалежних і суверенних держав. […]
Штаб Януковича и «пасынок Порошенко»: Чорновил назвал невесту «Да Винчи» «подолигархической шмарой» и получил от народа
Поставили на место Автор: Хвиля Штаб Януковича и «пасынок Порошенко»: Чорновил назвал невесту «Да Винчи» «подолигархической шмарой» и получил от народа В соцсетях вспыхнул новый скандал после того, как политический деятель Тарас Чорновил в нецензурной форме высказался в адрес невесты погибшего «Да Винчи» Алины Михайловой. В свою очередь Михайлова поставила грубияна на место. Об этом […]
Хакери атакували російську фармацевтичну компанію
Протягом усієї війни хакери здійснювали кібератаки проти Росії. Відносно новий хакерський колектив CHO1, який увірвався на сцену з антиросійськими кібератаками приблизно до річниці повномасштабного вторгнення, викрав і оприлюднив 1,5 терабайта даних, які, як стверджують, належать російській фармацевтичній компанії «Уралбіофарм». Як повідомляється на сайті «Уралбіофарм», компанія, яка заснована у 1930 році, покликана «активно просувати серед громадян […]
Хід конем. Як «екс-регіонал» Хомутинник фінансує кремлівського агента Фірташа під час війни
Як відомо, Хомутинник народився у Макіївці (Донецька область) і дуже рано потрапив у політику, ставши колись наймолодшим народним депутатом. У 2003 році був обраний головою молодіжного крила Партії регіонів, пізніше приєднався до основного активу партії. Хомутинник — «регіонал» до мозку кісток. Був в ПР разом із екс-президентом Віктором Януковичем, який працював з РФ і підтримував […]
Програма гуманітарного реагування Mercy Corps в Україні продовжує надавати допомогу, цього разу ДСНС
9 лютого 2023 року Mercy Corps передали ДСНС 51 базовий комплект (генератори потужністю 8.5 кв, зарядні станції, обігрівачі ) для обладнання «Пунктів незламності» в прифронтових областях таких як Чернігівська, Сумська, Харківська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Херсонська, Миколаївська та Київська. «Пункт незламності» має стати для українців місцем безпеки, стабільності тепла та єдності. Загальна вартість обладнання […]